Vyhýbáte se obilovinám? Upečte si tento úžasný chlebík!

Aktuálním tématem poslední dobou, ohledně zdravé výživy se ukazuje, zda jíst výrobky z  pšenice nebo pšenici nahradit jinou obilovinou, popřípadě do jídelníčku vůbec obiloviny nezařazovat. Já ve svém způsobu stravování se pšenici vyhýbám a při sacharidových dnech si dopřávám většinou kvalitní přírodní celozrnný žitný chlebík. Proč jsem se rozhodla ze své stravy vyloučit pšenici, a jaké mi moje rozhodnutí přináší benefity, popisuji  v  e-Booku  NETRAPTE se HLADEM a ZHUBŇETE.

Nejsem zastáncem trávení spousty času v kuchyni, a proto si jídelníček velmi zjednodušuji. Popravdě, pokud si vařím jen pro sebe :) Když mě chytne mlsná, jsem ochotna i experimentovat. Miluji vše, co je sluncem zalité, obrazně řečeno. K tomu patří olivy, středomořská strava, především její saláty hojně zalévané olivovým olejem. Mezi můj nejoblíbenější salát patří Řecký Salát připravený, jak mě naučil jeden řecký kamarád. Uf, to bylo vyčerpávající:)

salad-2430919__340

 K salátu se většinou přikusuje pita chléb a ten se připravuje z pšenice. Potřebovala jsem najít recept, který by pita chléb v jeho klasické podobě nahradil a jeho příprava by mě příliš nezaměstnala. Oslovil mě recept na  Keto česnekový chléb ze stránek delish.com. Vypadal jednoduše, doba přípravy i s pečením 30 minut a všechny ingredience, které obnáší, jsem měla doma. Tak do toho a vážně za půl hodiny byl chleba na stole:)

IMG_20190107_160533

Recept : doba přípravy 5 minut, pečení 17 minut

Suroviny :

200 g mozzarella na jemno nastrouhaná

100 g jemně mletá mandlová mouka

100 g smetanového sýru

1 polévková lžíce sušeného česneku

1 lžička prášku do pečení

1 lžička soli, nejlépe Keltská nebo Himálajská

1 vejce

Na potření :

1 polévková lžíce roztaveného másla

1 větší stroužek česneku

1 polévková lžíce oregana

1 polévková lžíce strouhaného parmazánu

Všechny ingredience, mimo vajíčka, vložíme do mísy vhodné do mikrovlnné trouby, necháme rozpustit sýr, pak přidáme vejce a prášek do pečiva, pokud se nám zda těsto řídké, přidáme opatrně mandlovou mouku.Rozetřeme těsto na pečící papír do oválného tvaru. Ingredience na potření smícháme, potřeme těsto a vložíme do předem vyhřáté trouby na 190 stupňů C. pečeme cca 17 minut až povrch zrůžoví.

IMG_20190107_152227IMG_20190107_154149IMG_20190107_154346IMG_20190107_160533IMG_20190107_160751

Chutná božsky ! Pokud vám pšenice a obiloviny nevyhovují, stojí za vyzkoušení.

Dobrou chuť vám přeje

Jana

Jana Korábiková
Jsem expert přes diety! Patnáct let omylů a pokusů mě dovedlo k poznání, že diety jsou k ničemu. Už více než rok - bez diety a bez dřiny jsem hubenější, zdravější a cítím se v nejlepší životní formě. A ne jen já. Spolu s přítelem máme mínus 25 kg, jíme více a lépe než v minulosti. Povedu vás krok za krokem, jak zvládnout být štíhlejší, zdravější a cítit se a vypadat mladší. Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře
  • Nejnovější příspěvky
  • Rubriky