Někdo si možná řekne: „Pěkně vykutálená rodinka, pijí jak duhy a ještě se tím chlubí!“
Samozřejmě, že u nás v žádném případě nejde o propagací alkoholických nápojů. I když čas od času, sklenička nějakého toho moku, není na škodu 🙂
Co tedy pije celá naše rodina? A pokud píšu o celé rodině, tak to jsem já a můj partner, dcera s rodinou, syn s přítelkyni, obě sestry s rodinou, bratr s rodinou, mí rodiče a naše tety s rodinami. Prostě všichni kolem, kteří uviděli, vyzkoušeli a už nemůžou přestat!
Nebojte se, nebudu Vám tady předhazovat, žádné zázračné nápoje, které si musíte kupovat:)
Jde jen o obyčejné čerstvé ovocné a zeleninové šťávy. Za svou cestou k lepšímu zdraví a hubnutí jsem vyzkoušela kde co. A jedno z mála co jsem ve svém životě zakotvila, je právě dopřát si každý den minimálně jednu 250 ml sklenici tohoto nápoje. Základ většinou tvoří, mrkev, jablko, červená řepa. Pokud potřebuji napravit některé z neduhu, které mne zrovna trápí, nalistuji si v knize: “ Čerstvé ovocné a zeleninové šťávy“ od Dr.Normana W.Walkera a připravím si šťávu dle jeho doporučení. Můžete taky najít na www.zdravinadlani.cz.
Smyslem pití šťáv spočívá vlastně v tom, aby tělo bylo schopné přijímat všechny živé účinné látky z ovoce a zeleniny, co nejrychlejším způsobem, bez zatěžování trávicího ústroji práci, potřebnou na zpracování celulózy.
Proč zrovna základem mých šťáv je mrkev? Moc mi chutná! Přispívá k normalizaci všech tělesných funkcí. Je nejlepším zdrojem vitamínu A, které tělo může rychle přijmout. Hojně obsahuje i vitamíny B,C,D a K. Pomáhá při trávení. Pomáhá udržovat v dobrém stavu zuby a strukturu kostí. Je přirozeným prostředkem proti tvorbě kožních vředů a výrazně zvyšuje odolnost proti infekcím. To jen jen začátek dobrého vlivu pití šťáv z této zeleniny, která je dostupná ve všech koutech naší země!
Další složkou mých šťáv je jablko, jsou velmi bohaté na bioaktivní látky, hořčík, železo a křemík a mají vysoký obsah draslíku. Mají vynikající čistící schopnost! Doporučuji všem, trpícím zácpou!
Třetí složkou je převážně červená řepa. Tady se musím zmínit, že jsem nikdy tuto zeleninu neměla ráda a nebýt šťáv asi bych červenou řepu nikdy nekonzumovala. Přitom je mimořádně cenná při celé řadě onemocnění. Je velmi hodnotná při tvorbě červených krvinek i na celkové posílení organismu. Spolu s mrkví zabezpečí přísun fosforu, síry, draslíku a jiných alkalických (zásaditých) prvků.
Pijí šťávy denně, většinou ráno na lačný žaludek, už dva roky. Během 10-15 minut se všechny živiny vstřebají. Vím, že bych se ze začátku nedokopala sníst tolik ovoce a zeleniny! Tím si zajišťuji přísun minerálů a vitamínu i ve dnech, kdy z nějakého důvodu vynechám zeleninové jídlo. Je to jen zlomek toho, co pro tělo můžeme udělat.
Miluji šťávy a miluji svou rodinu. Dneska už všichni v naší rodině vlastní odšťavňovač a dopřávají si vitaminovou bombu každý den za pár kaček českých 🙂
Pro čtenáře, kteří si řeknou, to já si dám raději celou mrkev, jablko atd.: Taky je chroupám 🙂 a další jiné dobroty. Dočtete se v eBooku zdarma 3 PILÍŘE ke ZDRAVÍ a HUBNUTÍ.
V době, kdy se honíme za zaručenými preparáty za nemalé peníze, abychom si vylepšili zdraví, stačí tak málo. Zajít na trh, do zahrádky, v přinejhorším do některého z potravinových řetězců a donést si domů nějakou tu zeleninu, ovoce, bylinky. Věnovat 5 minut přípravě a dát tělu o co si žádá 🙂
A jak jste na tom Vy? Taky odšťavňujete? Ještě ne? Tak to vyzkoušejte! Stojí to za to!
Krásný den všem.
S láskou Jana